עובדת אשר התפטרה מן עבודתה על מנת לטפל בתינוקה , לא קיבלה פיצויי פיטורין כי לטענת מעסיקה, לא נתנה הודעה מוקדמת ועל כן יש לקזז את דמי ההודעה המוקדמת מהפיצויים. בתגובה העובדת תבעה אותו,. מה החליט בית המשפט?

 

יש לכם שאלה?
פורום פיצויי פיטורין
פורום זכויות עובדים | התאגדות עובדים
פורום שוויון הזדמנויות, אפליה ושימוע לפני פיטורין

 

סיפורנו מתחיל בשנת 2011, אז החברה בה עבדה התובעת שכרה יועצת ארגונית לאחר שהעסק נקלע לקשיים כלכליים. היועצת קבעה כי התובעת מזיקה לעסק ואינה חפצה בהתקדמותו ועל כן המליצה לפטרה מיידית.


אמנם בשימוע הפיטורין שנערך לה התברר שהיא בהיריון ולכן מבחינת החוק לא ניתן לפטרה. התובעת המשיכה לעבוד במקום עוד חצי שנה עד אשר נכנסה לשמירת הריון. שבוע לפני שהייתה צריכה לשוב מחופשת הלידה גמלה בליבה להתפטר מהחברה ובעצת מנהלת החשבונות ניסחה את מכתב ההתפטרות על מנת לזכות בפיצויים הולמים. אולם החברה טענה כי התובעת לא הודיעה בזמן על התפטרותה ומשום כך אינה זכאית לפיצויי פיטורין ולכן פנתה העובדת לבית הדין לעבודה.

 

העובדת טענה בבית המשפט כי לחברה היה ברור שלא תחזור, עקב העובדה כי לא הרגישה רצויה בחברה ועברה לדבריה "מסכת התעללויות". נוסף טענה כי אינה בקיאה בחוק וכי היא פנתה למנהלת החשבונות על מנת להתפטר, והיא זאת שהנחתה אותה לפי כפי שפעלה.

 

החברה הנתבעת טענה מנגד כי פיצויי הפיטורין התעכבו בגלל שהחברה נקלעה לקשיים כלכליים, וכי יש לקזז לה כ 5,500 ₪ מהפיצויים עקב כך שהודיעה על פיטוריה יומיים לפני מועד ההתפטרות ולא חודש לפני, כפי שהייתה צריכה לפי חוק. עוד נטען כי התובעת סירבה להצעות הפשרה של הנתבעת והתעקשה להגיע עם המקרה לבית המשפט.

 

בית המשפט הכריע לטובת התובעת


השופטת שדנה בתיק כתבה בפסק הדין כי מהעדויות בתיק עולה כי היחסים בין התובעת למעסיקה עלו על שרטון וכי הסיבה היחידה שהתובעת לא פוטרה היא כי הייתה בהיריון. נציג הנתבעת אמנם אמר כי הבין שהתובעת חוזרת לעבודה, אך דבר זה אינו סביר היות ורצו לפטרה.


השופטת כתבה כי נציגי החברה ידעו שהתובעת לא תחזור לעבודה והייתה להם שהות ממושכת של כחצי שנה להיערך בהתאם. יתר על כן, פעלה התובעת על פי הנחיות מנהלת החשבונות של החברה כאשר הודיעה ברגע האחרון על התפטרותה. בנסיבות אלה יש לראות את התובעת כמי שנתנה הודעה מוקדמת לנתבעת, למרות שההודעה בכתב ניתנה באיחור. לפיכך יש לדחות את טענת הנתבעת כי היא רשאית לקזז את דמי ההודעה המוקדמת מפיצויי הפיטורים שלהם זכאית התובעת.

 

אי לכך, משהוכח כי החברה אף הלינה את פיצויי הפיטורין של התובעת. קבעה השופטת שהעובדת זכאית לפיצוי עקב הלנת פיצויי פיטורין בנוסף לפיצויי הפיטורין. סך כולל של 16 אלף ₪. השופטת אף קבעה שהנתבעת תישא בהוצאות המשפט של התובעת, על סך 3,500 ש"ח.


עודכן ב: 03/06/2013