ועדה רפואית- ביטוח לאומי
ההליך הראשון העיקרי שבו נפגשים לראשונה מול הביטוח הלאומי הינו ועדה רפואית ראשונה. בוועדה זו על הנפגע להגיש את כל המסמכים הרפואיים הרלונטים לעניין הפגיעה הנדונה על מנת שיהיה למל"ל את כל המידע פרוס לפני החלטתו בעניין.
בוועדה זו המל"ל, בראשותו של רופא, בוחן את פגיעותיו של הנפגע, האיברים נשואי התביעה, ולבסוף כותב את תוצאות הבדיקה בצירוף החלטה בעניין הנכות ומידתה הנאמדת באחוזים. יודגש כי על הוועדה לציין בהרחבה בפרוטוקול את ממצאיה ולשלוח לנפגע את סיכומה בדואר.
כאשר הנפגע אינו מסכים עם החלטת הוועדה ומעוניין להשיג עליה עקב טעות, אי התייחסות לחלק מן הממצאים וכיוב' על הנפגע להגיש, תוך 30 יום מיום קבלת ההודעה בדבר החלטת הוועדה, ערעור בפני ועדה רפואית לערערים.
תוכן הערעור חייב לציין את הנימוקים לערעור כגון: אי התייחסות הוועדה למסמכים רפואיים ו/או לממצאים רפואיים שהונחו בפני הוועדה, חילוקי דעות מבוססים בעניין קביעת הנכות ו/או דרגת הנכות. יתרה מזאת, בפני ועדה זו הנפגע יכול להוסיף מסמכים רפואיים נוספים ו/או ממצאים נוספים אשר לא הומצאו לוועדה קמא.
וועדה רפואית לערערים מורכבת מהרכב מורחב של רופאים, וועדה זו בוחנת את ממצאי הוועדה הראשונה למול נימוקי הערעור שהועלה בפניהם. לוועדה יש את האפשרות ואת הסמכות לבדוק את הנפגע ולבסס ממצאים שונים מהוועדה הראשונה ואף לדחות את ממצאיה. גם וועדה זו מנהלת פרוטוקול אשר יישלח לנפגע בדואר בסיום הוועדה.
בנוסף, אם הנפגע אינו שבע רצון מהחלטת הוועדה הרפואית לערערים, יש ביכולותו להגיש ערעור לבית הדין לעבודה ברם, ערעור בהליך זה מוגבל רק לטענות משפטיות בלבד ואין אפשרות לטעון טענות רפואיות גרידא.
משרד עו"ד י.אלנקרי מנוסה בהליכים כאמור ובקיא בעולם התוכן הרפואי נשוא מאמר זה. משרדנו מקיים שיתוף פעולה צמוד והדוק עם מומחים רפואיים הבקיאים בועדות המל"ל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר