לנוכח הסטטיסטיקה המצערת לפיה במדינת ישראל מתרחשות כ- 180 תאונות דרכים עם נפגעים מידי יום, מצאנו לנכון להעלות מספר המלצות למקרה של תאונה.


המלצות אלו טובות לנזקי רכוש (הנזקים לאוטו) ולנזקי גוף (כאבים, פציעות וכיו"ב, לא עלינו).
אין מדובר ברשימה ממצה וכדאי מאוד לקבל ייעוץ פרטני מעו"ד המומחה בתחום.

עשה ואל תעשה במקרה של תאונת דרכים - שלא נדע:


1. קבלו טיפול רפואי. במידת הצורך הזמינו אמבולנס. זה לא הזמן להיות גיבור. לעיתים קרובות הכאבים מתחילים יום - יומיים אחרי התאונה. גם אם אינכם חשים כאב, זה לא אומר שלא נפגעתם, היו ערים לאיתותים של הגוף בימים שלאחר התאונה - וגשו לקבל טיפול רפואי סמוך ככל האפשר להופעת הכאבים.

2. אספו תיעוד רפואי. בתאונת דרכים - על עצם זה שכואב לכם - מגיע לכם פיצוי מחברת הביטוח. זה אחד הנזקים הנפוצים. הבעיה היא שאין ממש דרך להוכיח כאב - חוץ מאיסוף חומר רפואי. לכן - כל פעם שתלכו לקופת חולים או לפיזיוטרפיה או לכל טיפול רפואי אחר, שמרו על החומר הרפואי והביאו אותו לעורך הדין שלכם.

3. צלמו תמונות של הפציעות ותמונות מתהליך ההחלמה. תמונה טובה מאלף מילים. הדרך הטובה ביותר להמחיש כמה כאב לכם (למעט התיעוד הרפואי) היא תמונות של הפציעות. זה עשוי להשמע ציני, אך בפועל קשה מאוד לתאר כאב ותמונה נותנת דימוי שיותר קל להבין.

4. האם צריך להתקשר למשטרה? - המשטרה לא מגיעה לאירועים בהם אין נפגעי גוף (פצועים). בכל מקרה (אם נפצעתם) תידרשו להגיע לתחנת משטרה על מנת למסור פרטים ולקבל אישור משטרה על ארוע התאונה.

5. קחו את פרטי הנהג המעורב (ככל שיש נהג מעורב). לפי החוק חלה חובת מסירת פרטים גם אם הנהג השני טוען שלא נגרם כל נזק. במידת הצורך (אם הוא מסרב למסור פרטים) קחו את מספר הרכב, לאיתור מאוחר יותר באמצעות המשטרה/משרד הרישוי. בתאונת שרשרת קחו את פרטי כל הנהגים המעורבים ולא רק את פרטי הרכב ממנו נפגעתם.

6. אל תתנצלו. נכון, אני יודע שזה לא נשמע טוב, אבל במקרה שבו תרצו לתבוע את הנהג השני על הנזקים שנגרמו לרכב שלכם (אם הוא לא יודה באחריותו לתאונה) עלולה ההתנצלות להתפרש כאילו הודיתם שאתם אשמים.

7. צלמו תמונות של מקום הארוע. במקרה בו העניין יתגלגל לבית המשפט (מכל סיבה שלא תהיה) תמונות המקום עשויות לעזור בהבנת מנגנון התאונה.

8. צלמו תמונות של הנזקים שנגרמו לרכב - על מנת למנוע ויכוחים או טענות לנזקים קודמים או מאוחרים לתאונה - צילומים של הנזקים עשויים לעזור. יש בצילומים גם כדי לתרום להבנת מנגנון התאונה.

9. קחו פרטים של עדים לתאונה. אי אפשר לדעת מתי ולמה תצטרכו להוכיח את גרסתכם בקשר לארוע התאונה או האופן בו ארעה. קחו פרטים של עדים נייטראליים - כך תוכלו להוכיח את גרסתכם.

10
. הודיעו לסוכן הביטוח על התאונה. הוא כבר ינחה אתכם בכל מה שקשור לנזקי הרכוש (האוטו), הבאת שמאי שיבחן את נזקי הרכב, יצלם אותם ויכין חוות דעת בקשר לעלות התיקונים.

בכל מקרה של תאונת דרכים - יש להתייעץ עם עו"ד שילווה את התהליך של קבלת הפיצוי בגין נזקי הגוף ובגין נזקי הרכוש.
 


עודכן ב: 09/06/2010