ילדת ? בשעה טובה !!!

ובכן, להלן זכויותייך בתמציתיות.

 

 

סעיף 6 לחוק עבודת נשים קובע כי- חופשת הלידה היא עשרים ושישה שבועות. אולם, עובדת שעבדה במקום העבודה פחות משנה, חופשתה תהא ארבעה עשר שבועות.

 

כמו כן ועל אף משך חופשת הלידה, מעבר לארבעה עשר שבועות, החופשה תחשב כחופשה ללא תשלום.

 

 

חל איסור על מעביד לפטר עובדת בתקופת היעדרות זו, וכן ליתן הודעת פיטורים המתחילה בזמן חופשת הלידה. כלומר, ימי ההודעה המוקדמת לא יבואו במניין תקופת חופשת הלידה שלא בתשלום.

 

 

חל איסור על מעביד לפטר עובדת במשך תקופת של 60 יום לאחר תום חופשת הלידה. כמו כן, חל איסור לתת הודעת פיטורים למועד החל בתקופות אלו. מעסיק שכן מעוניין לפטר באותו פרק זמן, יאלץ לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולקבל היתר מיוחד לכך.

 

 

מעביד שהפר אחת מהוראות אלה, חזקה עליו שביצע הפליה מכח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, דבר אשר גורר לאחריו סעד כספי לעובדת.

 

 

בנוסף לכך, גם פיטורים צריך שיהיו מלווים בשימוע כן ואמיתי, הכרוך בהודעה מוקדמת מראש ומתן לעובדת זכות טיעון הוגנת.

 

 

שעת הנקה- סעיף 7(ג)(3) לחוק עבודת נשים, קובע כי עובדת תהא רשאית להיעדר מהעבודה כשעה אחת ביום, מתום חופשת הלידה ועד לתום ארבעה חודשים מאותו יום ובתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה. כמו כן, אין דרישה כי העובדת תיניק בפועל.

 

כמו כן, אין מנכים שעה זו משכר עבודתה של העובדת.

 

 

סעיף 7(א) לחוק פיצויי פיטורים, קובע כי עובדת זכאית להתפטר מעבודתה, תוך תשעה חודשים מיום הלידה. פיטורים בנסיבות אלו, יזכו את העובדת בכל הזכויות המגיעות למפוטר, לרבות פיצויי פיטורים.

 

 

לתשומת הלב- עובדת שהתפטרה על מנת לטפל בילדה, זכאית לפיצויי פיטורים גם אם זמן קצר החלה לעבוד במקום עבודה אחר. זאת בלבד שהעבודה במקום החדש, תשפר באופן משמעותי את השהות עם התינוק.

 

 

כמובן, יש לזכור כי בטרם התפטרותה של האם, עליה להגיש הודעה מוקדמת מראש כחוק.

 

 

דמי אבטלה- עובדת המתפטרת לצורך טיפול בילד, זכאית לפיצויי פיטורים ולא לדמי אבטלה, אלא רק לאחר שעברו 90 יום מפיטוריה (תקופת אכשרה).

 

 

כמו כן, יולדת שתוכיח כי במצבה לא היה ניתן להמשיך ולעבוד באותם תנאי העבודה. לדוגמה, עובדת שעבדה בשעות הערב ולא יכלה לשלב בין שגרת חייה החדשה לבין העבודה. במקרים כאלו, תהיה היולדת זכאית גם לפיצויי פיטורים וגם לדמי אבטלה.

 

 

ניתן לקרוא עוד בנושא "זכויות מפוטר" במאמר שפירסמתי ב- YNet

 

 

המאמר איננו ממצה את כל הזכויות המגיעות ליולדת. וכמו כן, איננו פרטני לאלתר ו/או מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו.

לתשומת לבכן!