עד עתה, נהוג היה לחשוב כי במקרה של בגידה ופירוק תא הנישואין כתוצאה מכך, כל הפסד האשה הבוגדת הוא רק מזונות אשה עד לגירושין, כתובתה ותוספת הכתובה וכן את פיצויי הגירושין, אך לעניין חלוקת הרכוש ואיזון המשאבים אין האשה הבוגדת מפסדת כלל והחלוקה תתבצע כמקובל בדרך של מחצה על מחצה.


כלומר, אשה הבוגדת בבעלה ובעטיה נגרם פירוק התא המשפחתי והגירושין, תהנה לאחר מתן הגט מכל הנכסים המשותפים ששווים יאוזן בין בני הזוג כפי שמורה חוק יחסי ממון בין בני זוג התשל"ג- 1973 סעיף 5.


אך לא עוד!!!!


פסק דין חדש מביה"ד הרבני הגדול מורה לנו במפורש כי במקרה של בגידה מהווה הדבר עילה להחלת סעיף 8 לחוק יחסי ממון הקובע כי ישנם מקרים בהם לא תתבצע חלוקת הרכוש ואיזון המשאבים בדרך של מחצה על מחצה.


בגידה היא מקרה קלאסי לכך!!


בסעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג התשל"ג - 1973 תחת הכותרת סמכויות מיוחדות (תיקון מספר 4) תשס"ט- 2008 קובע המחוקק כדלהלן:


"ראה בית המשפט או בית הדין נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת, רשאי הוא, לבקשת אחד מבני הזוג שהוגשה לאחר פקיעת הנישואין - אם לא נפסק בדבר יחסי הממון בפסק דין גירושין - לעשות אחת או יותר מאלה:


(1) לקבוע נכסים נוספים על המפורטים בסעיף 5 ששוויים לא יאוזן בין בני הזוג;


(2) לקבוע שאיזון שווי הנכסים, כולם או מקצתם, לא יהיה מחצה על מחצה, אלא לפי יחס אחר שיקבע;


(3) לקבוע שאיזון שווי הנכסים, כולם או מקצתם, לא יהיה לפי שוויים בשעת פקיעת הנישואין, אלא לפי שוויים במועד מוקדם יותר שיקבע;


(4) לקבוע שאיזון המשאבים לא יתייחס לנכסים שהיו לבני הזוג בזמן פקיעת הנישואין אלא לנכסים שהיו להם במועד מוקדם יותר שיקבע."


בתיק מספר 1219-21-1 בביה"ד הרבני הגדול נקבע פה אחד כי בגידה מהווה עילה להחלתו של סעיף 8 לחוק יחסי ממון הנ"ל ושם נקבע:


" מקרה של בגידה שאנו רואים אותו כנסיבות מיוחדות שלא לדון בו שויון של איזון נכסים אינו מדין קנס על חטא. לא מדובר כאן בחוק דתי וענישה דתית. גם לא משום האשמה של פירוק נישואין גרידא. אלא משום התוצאות הכלכליות הנרחבות של פירוק נישואין ע"י בגידה, כלומר הצד הנבגד יאלץ כתוצאה מההתנהגות החד צדדית הבוגדנית והמפתיעה לבנות לו בית אחר: להינשא מחדש וגם לקנות בית אחר כפשוטו. מה שאין כן בנישואין שלא צלחו ששם שני הצדדים יש להם חלק בפירוק הנישואין ובאחריות להכרח של בנית בית חדש. האחריות הכלכלית שהוטלה על הצד הנבגד ב"מכה אחת" מזכה אותו להקלות באיזון המשאבים לטובתו בין אם הן מזכויות שנצברו לפני הבגידה או אחריה."


היוצא לנו מכל הנ"ל הוא, כי במקרה של בגידה יוכל הצד הנבגד והנפגע לקבל נתח גדול בהרבה מבן הזוג הבוגד בחלוקת הרכוש המשותף לבני הזוג וזאת כתוצאה מבגידתו.


קיימים מספר תקדימים נוספים בהם קבע ביה"ד הגדול כמתואר עד כה, יצוין, כי בזמן האחרון נוטים אף בתי המשפט לענייני משפחה להחיל את סעיף 8 לחוק יחסי ממון הנ"ל במקרים חריגים כגון המתואר לעיל אך לא נאריך יותר בעניין.

 

 


עודכן ב: 25/07/2013