ע"פ 1050/04 מ"י נ' עכאוי נאאל


המשיב נתפס 3 פעמים כשהוא נוסע ללא מלווה ובמהירות של 90 קמ"ש במקום 50 קמ"ש. באחת הפעמים נתפס המשיב נוהג ללא פוליסת ביטוח תקפה ובפעם אחרת נתפס כשהוא נוהג בדרך עירונית במהירות 83 קמ"ש במקום 50 קמ"ש.

 

ביהמ"ש הרשיע את המשיב בעבירות של נהיגה במהירות מופרזת, נהיגת נהג חדש ללא מלווה וכן בנהיגה ללא פוליסת ביטוח תקפה וגזר עליו קנס קספי בסך 2,500 ₪ או 25 ימי מאסר תחתיו, פסילה מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של 80 יום ופסילה מותנית מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה, לתקופה של 4 חודשים, למשך שנתיים. המדינה מבקשת להאריך את תקופת פסילת רישיונו של המשיב הן בפועל והן על תנאי.


האם יש להאריך את תקופת פסילת רישיונו של המשיב?


1. נהג חדש, שמן הסתם אינו מיומן דיו, הנוהג במהירות מופרזת מאוד, ללא מלווה, נוטל במודע סיכונים של ממש, מעיד על עצמו שיש בו פוטנציאל סיכוני לשלומם של עוברי דרך.


2. יש לשקול לחומרא את העובדה שתוך כ-4.5 חודשים צבר המשיב, שזה מקרוב קיבל רישיון נהיגה, 4 עבירות תעבורה שלאור אופיין, מן הסתם בוצעו מתוך מודעות. 3 מן העבירות הינן בטיחותיות והנהיגה ללא פוליסת ביטוח תקפה, מעידה אף היא על זלזול בדרישות המחוקק.


3. בנסיבות העניין ראוי להחמיר בעונשו הן על מנת להרתיעו מלחזור לסורו והן על מנת ליתן לו שהות נוספת על מנת לעכל את חובותיו כנהג. לתקופת הפסילה בת 80 היום שהושתה על המשיב, תיווסף תקופת פסילה נוספת בת 4 חודשים, שמניינם החל מתום תקופת הפסילה שנגזרה על המשיב.


לסיכום,

 

נהג חדש, שמן הסתם אינו מיומן דיו, הנוהג במהירות מופרזת מאוד, ללא מלווה, נוטל במודע סיכונים של ממש, מעיד על עצמו שיש בו פוטנציאל סיכוני לשלומם של עוברי דרך.