עם כינונה של ממשלת ישראל ה-33, הוחלפו גם המשמרות במשרד המשפטים (כמו במרבית משרדי הממשלה). שרת המשפטים הנכנסת, ציפי ליבני (קדימה), הביעה בטקס חילופי השרים את עיקרי משנתה מבחינת משרד המשפטים בכהונה הקרובה. לדוגמא, השרה טענה כי היא איננה מוכנה לקדם את הצעת חוק יסוד: מדינת הלאום של העם היהודי (אשר לפי הפרסומים נכלל בהסכמים קואליציוניים בין מפלגת השלטון, הליכוד-ביתנו, למפלגת הבית היהודי בראשות נפלתי בנט, שר התמ"ת הנכנס).
לבני ציינה כי שני ערכים עיקריים יובילו את כהונתה בממשלה - הובלת המשא ומתן מול הפלשתינאים מחד, וחיזוק מערכת המשפט מאידך. יודגש כי לא מדובר בפעם הראשונה של ליבני במשרד המשפטים. זוהי עבורה כהונתה השלישית בתפקיד. השרה החדשה-ישנה הוסיפה כי שתי ההגדרות המרכיבות את מדינת ישראל, יהודית מכאן ודמוקרטית מכאן, אינן הגדרות מתנגשות. לדבריה, היא לא תיתן לקדם רעיונות אשר יתיישבו רק עם צד אחד של המתרס אלא רק הצעות שתחברנה בין מרכבי המדינה תוך כדי האיזון הנדרש.
הרשות השופטת לא "תופקר"
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הטיל על לבני גם את ניהול המשא ומתן מול הפלשתינאים. בנוגע לכך, היו אשר מתחו ביקורת על לבני וטענו כי היא תשקיע את מלוא מרצה בנושא המדיני תוך "הפקרה" של הרשות השופטת. בתגובה לכך, לבני אמרה בטקס חילופי השרים כי תשומת לב רבה תושקע מצדה במשרד המשפטים וזאת בשל החשיבות הגדולה שהיא רואה במשרד זה מבחינתה של החברה הישראלית.
השרה הגדירה את משרד המשפטים כ"משרד אשר מופקד על האמון הציבורי ועל הערכים הדמוקרטיים והיהודיים של מדינת ישראל". לדבריה, המשרד "נאלץ" לעיתים להתמודד עם קריאות תיגר על ערכים אלה ולא אחת נבחרה הדרך של טאטוא מתחת לשטיח. השרה אמרה כי היא לא תתעלם מהמחלוקות העומדות לפתחה, והיא מאמינה בדיון ופיתרון. יתרה מכך, ליבני הביעה תקווה כי מדינת ישראל תשכיל לחוקק חוקה אשר תעגן סוגיות ליבה מהותיות בחברה הישראלית. לדבריה, השר היוצא, יעקב נאמן, הזהיר אותה פן תנסה "לתפוס את המרובה". חרף כך, היא אמרה כי היא מעוניינת בכל זאת לתפוס את המרובה. השרה הוסיפה כי היא סבורה שייתכן וקיימת הזדמנות חד פעמית להכנסת חוקה למערכת המשפט הישראלית. כמו כן, לבני דיברה על תפקידה של מערכת המשפט במלחמה למיגור ה"גזעות והפרות השוויון".
לעודד שקיפות
מצד שני, השרה הדגישה כי היא איננה חסידה של אי-ביקורת של מערכת המשפט והיא תפעל רבות להגברת השקיפות, הביקורת הפנימית, וכפועל יוצא מכך - אמון הציבור בבתי המשפט ובתי הדין הדתיים. לדבריה, היא מתכוונת לשמש בתור שרת המשפטים כאבן ראשה של המערכת המשפטית בישראל ולקיים דיונים ציבוריים קונקרטיים באשר לנושאים העומדים על הפרק. לדוגמא, האקטיביזם השיפוטי מחד, והתערבות הרשויות האחרות במערכת המשפט מאידך.
במהלך טקס חילופי השרים, נשמעו כמובן גם דבריהם השר היוצא, יעקב נאמן, והיועץ המשפט לממשלה, יהודה ויינשטיין. השר נאמן ציין את הנושאים אשר לדידו עומדים על הפרק מבחינת המערכת המשפטית בישראל. לדבריו, חרף העובדה שסדר יומה של השרה הנכנסת איננו מתיישב בהכרח עם תפיסת עולמו, הוא סבור כי היא תוכל לעשות עבודה מצוינת בתפקידה החדש-ישן. לשיטתו של נאמן, אחד הנושאים הבוערים ביותר מבחינת הרשות השופטת הינו ייעול מערכת המשפט. הוא ציין כי ישראל מחזיקה בתואר המפוקפק של "חוסר יעילות" בניהול תיקים לעומת מדינות המערב. נאמן סבור כי הפיגור המשמעותי גורם לעיוותי ועינויי דין. לטענתו, מדובר בתופעה הרווחת הן בתיקים האזרחיים והן בתיקים הפליליים.