בית המשפט יברר האם ההתמחרות בנוגע לקרקע ברחוב איינשטיין בצפון תל אביב (בגוש הגדול), אשר ניתן יהיה להקים עליה כ-950 מ"ר של שטחי מסחר ו-74 יחידות דיור, נעשתה באופן לא תקין ויש לבטלה. מדובר בהתמחרות אשר בסופו של דבר התקבלה בה ההצעה של קבוצת חג'ג' בשיעור של 123.5 מיליון שקלים.
כעת, האחים חג'ג' מותחים ביקורת חריפה על התנהלות ההתמחרות ועל כונס הנכסים, עו"ד יעקב אפרגוט. המכרז נערך בדרך של שיתוף-פירוק וקבוצת חג'ג' מבקשת כעת לערוך את ההתמחרות מראשיתה. כונס הנכסים פנה לבית המשפט על מנת לקבל הוראות באשר להמשך. יודגש כי המשתתפים בהתמחרות הפקידו ערבויות בשיעור של 8-9 מיליון שקלים, ואלה לא תושבנה להם טרם הכרעת בית המשפט.
השמאי מעריך את שווי הקרקע - 118 מיליון שקלים
המכרז המדובר הינו כאמור מכרז פרטי ברחוב איינשטיין בצפון תל אביב. כונס הנכסים פרסם את המכרז לפני כמה חודשים, ומספר הצעות הונחו על שולחנו. כאמור, קבוצת חג'ג' הייתה בעלת ההצעה הגבוהה ביותר - 76 מיליון שקלים. שמאי אשר העריך את שוויה של הקרקע קבע כי השווי של השטח עומד על כ-118 מיליון שקלים. אי לכך, כונס הנכסים החליט להאריך את מועד הגשת ההצעות. ביום חמישי האחרון, בבניין בית אמות משפט בתל אביב, נערכה ההתמחרות בהנחייתו של עו"ד אפרגוט ומציעי ההצעות.
כל המציעים הגיעו לבניין אמות משפט כאשר הם מלווים בפמליית אנשי מקצוע מטעמם. בין המציעים הייתה גם קבוצת דוד שחר הנדסה. דוד שחר הציעה את ההצעה השנייה בטיבה בסך של 120.5 מיליון שקלים. ההצעות האחרון עמדו על כ-117 מיליון שקלים. הליך ההתמחרות לווה בכעס רב, בעיקר מצידה של קבוצת חג'ג'. אתר "The Marker" מפרסם הבוקר כי ההתמחרות העניקה לקבוצת חג'ג' את האפשרות להציג את הצעתה ולאפשר למתחרים האחרים להשוות. בפועל, בקבוצת חג'ג' טוענים כי לאחר שהונחה על השולחן הצעה בשיעור 118 מיליון שקלים (לפי הערכת השמאי), כל שאר הקבוצות רק השוו את הסכום. כתוצאה מכך, הסכום המשיך לעלות עד כדי 123.5 מיליון שקלים.
האם העלאת מחירים מכוונות?
בקבוצת חג'ג' מתחו ביקורת חריפה על כך שרק במהלך ההתמחרות התברר שקבוצת דוד שחר הינה המחזיקה בזכויות בקרקע. דהיינו, אחד המתמחרים היה גם בעלים. על פי הפרסומים באתרים הכלכליים, חג'ג' טען כי משיחות פנימיות בינו לבין שחר התברר לו כי האחרון לא ביקש לרכוש את הקרקע אלא רק להגיע להתמחרות לשם העלאת מחירה באופן פיקטיבי. אי לכך, בקבוצת חג'ג' מבקשים כעת לבטל את ההתמחרות ולאפשר להם ליהנות מקדימות נוכח הצעתם המרשימה בהתמחרות (וכן נוכח העובדה שהצעתם טרם ההתמחרות הייתה הגבוהה ביותר). כאמור, בית המשפט יידרש היום לעניין.
גורמים שונים אשר לקחו חלק בהתמחרות טוענים כי כל מחיר מעל 118 מיליון שקלים עבור הקרקע איננו משתלם ואיננו אטרקטיבי. נטען כי כדאיותה הכלכלית של העסקה התרסקה באופן משמעותי מעבר לרף ה-118 מיליון שקלים.