המגעים בין האוצר לבין ההסתדרות במוצאי שבת העלו חרס ויו"ר ההסתדרות, עופר עיני, הכריז כי מחר, ה-7.11, יושבתו גופים מרכזיים במשק כגון נתב"ג, התחבורה הציבורית, האוניברסיטאות ועוד. כצעד נגד, הגישה לשכת המסחר בתל אביב בקשה דחופה לבית הדין הארצי לעבודה במסגרתה עתרה למנוע את השביתה.
לטענת הלשכה, מדובר בשביתה פוליטית אשר מטרתה האמיתית הינה חיזוק ההסתדרות והעומד בראשה. הארגון תקף את ההסתדרות בחריפות והאשים אותה בשביתה המנוגדת להסכמים והנובעת מתוך "צביעות ושיקולים זרים". לשכת המסחר מוסיפה וטוענת כי ההסתדרות מנסה לכפות על המשק "מבנה העסקה קשיח אשר כבר הוביל לקריסתם של מפעלים אשר היא ניהלה בעצמה", וזאת באופן לא דמוקרטי ובצורה אלימה.
יש לכם שאלה?
לטענת לשכנת המסחר, הניסיון למנוע הוצאתם שירותים למיקור חוץ והעסקת עובדי קבלן, והשימוש לכך בנשק השביתה, מהווה אפוא עקיפה של המערכת הדמוקרטית. עוד נטען כי שביתה אשר נוגעת לעצם קיומו של מוסד עובדי הקבלן איננה קבילה ובמשק חופשי ופתוח מותר לכל מעסיק לבחור את הדרך בה הוא יעסיק את עובדיו וינהל עסקו. בכתב הבקשה נכתב עוד כי מיקור חוץ מהווה דרך חיונית לקבלת שירותים ודרישתה של ההסתדרות למנוע פעולה זו מהווה פגיעה בחופש העיסוק ו"איוולת גמורה".
לשכת המסחר מוסיפה כי מדובר בניסיון של ההסתדרות "לרכב" על המחאה החברתית אשר מהווה עבורה אמצעי ולא מטרה. עוד צוין כי ההסתדרות דחתה בתחילת השנה הסכם שכר אשר נחתם בשירות הציבורי ובמסגרתו הוצע להעניק תוספות שכר משמעותיות לעובדים בדרגים נמוכים.
לטענת לשכת המסחר, בעקבות רצונה של ההסתדרות שלא להעתמת עם וועדי העובדים החזקים והגדולים היא טרפדה את צו ההרחבה אשר היה אמור להביא להעלאת שכרם של עובדי הניקיון (אשר רבים מהם מועסקים במסגרות קבלניות ודרך חברות כוח אדם) ב-20%. לטענת לשכת המסחר, מדובר גם בשביתה אשר תגרום לנזקים כלכליים עצומים למשק אשר נאמדים לדידה בכ-800 מיליון שקלים לשבוע.