פאב המאנקיס נחשב לאחד מאתרי הבילוי המפורסמים ביותר בעיר הנופש אילת. מדי שנה, פוקדים את המקום אלפי בליינים מכל רחבי הארץ. לאחרונה, שמו של הפאב הגיעה עד לפתחו של בית הדין לעבודה וזאת בשל תביעתה של מלצרית בגין "טיפול רשלני בתלונה בנוגע להטרדה מינית".

 

יש לכם שאלה?

פורום זכויות נשים בעבודה

פורום זכויות עובדים

פורום בית הדין לעבודה

פורום פיצויי פיטורים

 

התובעת במקרה דנן הועסקה במלון הרויאל ביץ' באילת כמלצרית בפאב המאנקיס. לטענתה, מנהל הפאב הטריד אותה מינית ועל כן היא התפטרה מהמקום. המלצרית טענה כי הנהלת המלון לא טיפלה כראוי בתלונתה ואי לכך הוגשה על ידה תביעת פיצויים כנגד רשת ישרוטל (המפעילה את המלון) ומנהל הפאב. התובעת טענה כי לאחר שהיא התלוננה על המנהל, המליצה האחראית על הטרדה מינית להעביר את האחרון מתפקידו, לתפקיד בו הוא לא יהיה ממונה על נשים. עם זאת, התפקיד אליו הועבר המנהל, סגן מנהל אירועים, כלל עבודה מול נשים ואף מול המתלוננת עצמה בבואה לתגבר את אירועי המלון.

 

התובעת טענה כי למרות הגשת התלונה על ידה, הנהלת המלון לא תלתה בפאב המאנקיס תקנון בנוגע להטרדה מינית ובכלל – לדבריה – הטיפול בתלונתה היה רשלני. התובעת הוסיפה כי בניגוד לחוק, ולמרות שהרשת מעסיקה למעלה מ-2,000 עובדים, רק עובדת אחת מונתה בתור האחראית לטיפול בתלונות בגין הטרדה מינית. כמו כן, הוסיפה המלצרית לשעבר, לא הודע לי מה עלה בגורלה של תלונתי.

 

רשת המלונות טענה כי אין דברים בגו. לטענתה, תלונתה של התובעת קיבלה את הטיפול הראוי, תוך איזון בין זכויותיה של העובדת לבין איזון בין זכויותיו של מנהל ותיק שטרם הוכחה אשמתו. כמו כן, טענה הרשת, התובעת ידעה על ההליכים כנגד המנהל ולאחר התפטרותה הוצעו לה שורה של תפקידים אחרים שנענו כולם בסירוב מצידה.

 

בית הדין קבע - הרשת כשלה במינוי החלופי של המנהל

 

בית הדין לעבודה קבע כי רשת ישרוטל ניהלה כראוי את התלונה מבחינה ראשונית, ונראה באופן כללי כי הרשת מעניקה משקל רב לתלונות כגון דא. אכן, נקבע בפסק הדין, מונתה רק אחראית אחת לתלונות בנושא זה. עם זאת, בית הדין ציין כי נראה שהאחראית הנ"ל ביצעה עבודתה נאמנה וללא דופי, תוך הענקת משקל רב לתלונותיהן של העובדות. זאת ועוד, התקנון למניעת הטרדה מינית אכן תלוי במלון, אך לא באופן ספציפי בפאב המאנקיס. אי לכך, גם מבחינה זו נקבע כי הרשת מילאה אחר הוראותיו של החוק.

 

עם זאת, בית הדין לעבודה מצא פגם בכך שהומלץ כי המנהל לא יועסק בתפקיד בו נשים כפופות למרותו, אך חרף כך הוא מונה לתפקיד סגן מנהל אירועים ואף פיקח על עבודתה של התובעת המתלוננת. אי לכך, נקבע כי מדובר בפגיעה בתובעת וביצירת סביבת עבודה שאינה בטוחה עבורה. בסופו של היום, נקבע כי התובעת תזכה לפיצויים בסך 20,000 שקלים. 

 

לסיכום, חשוב לדעת כי הטרדה מינית בעבודה איננה תופעה נדירה במחוזתינו. יותר ויותר נשים מעידות על מקרים של הטרדה מינית במקום עבודתן. עם זאת, לא אחת, המתלוננות כלל אינן מודעות לזכויותיהן הרבות בעניין זה. במידה וקיים חשד להטרדה מינית בעבודה, מומלץ לפנות בהקדם לעורכי דין העוסקים בתחום זה.