בשנים האחרונות הגבירה משטרת ישראל באופן משמעותי את האכיפה בכבישים כנגד נהגים שיכורים. מדי סוף שבוע נעצרים נהגים רבים בישראל ומתבקשים לעבור בדיקת אלכוהול. עם זאת, ניכר כי לא מעט נהגים טרם הפנימו את הסכנה הטמונה בנהיגה בשכרות. דוגמא "קיצונית" לכך ניתן לראות בגזר דין זה. מדובר באדם אשר נהג בשכרות וגרם לשלוש תאונות דרכים תוך כדי נסיעתו. בית המשפט הביע שאת נפש ממעשיו של הנאשם וקבע כי לא ניתן שלא לגזור על האחרון מאסר בפועל. נהיגה בשכרות נחשבת לאחת מעבירות התעבורה החמורות ביותר. לא אחת נקבע בבתי המשפט כי נהג אשר נוטל הגה לידיו כאשר הוא מצוי בגילופין, מהווה ממש פצצה מתקתקת המסכנת את המשתמשים בדרך, את הנוסעים ברכבו ואותו עצמו.
יש לכם שאלה?
לעיתים, בתי המשפט אינם יכולים להישאר אדישים לנהיגה בשכרות ונגזרים על הנהגים המורשעים בה עונשים חמורים. עונשים אלו נגזרים על נהג אשר נסע שיכור וגרם לתאונת דרכים קטלנית (או תאונת דרכים בה נגרם נזק לאדם). עם זאת, גם נהג אשר גרם נזקים לרכוש בלבד עלול למצוא עצמו מרצה מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח. לעיתים, הנהיגה בשכרות מצטרפת לשורה של נסיבות המצדיקות הטלת עונש כה חמור על אדם בגין נהיגה בשכרות גם ללא פגיעה בגוף או נפש. דוגמא לכך ניתן לראות בפסק דין אשר ניתן לאחרונה בבית המשפט לתעבורה בירושלים.
מאסר בפועל, האמנם?
על פי כתב האישום, הנאשם גרם נזק לשלוש מכוניות שונות, כאשר הוא נוהג בשכרות, ונמלט מהמקום מבלי להשאיר פרטים מזהים. בתחילה, הנהג פגע במכונית חונה, לאחר מכן, בבואו לברוח מן המקום, פגע ברכב נוסע (כאשר הוא חוצה צומת באור אדום). גם לאחר התאונה השנייה סירב הנאשם לעצור ולמסור פרטים ופגע ברכב נוסף. בית המשפט הרשיע את הנהג בעבירות המיוחסות לו. נגזרו עליו 45 ימי מאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות לציבור, הוטל על האחרון קנס בסך 1,000 שקלים ופסילה למשך ארבע שנים.
התביעה עתרה להשית על הנהג מאסר בפועל, וזאת בשל חומרת העבירות. המדינה ציינה כי יש להוציא מבית המשפט מסר מרתיע לגבי נהג אשר פגע ברכב חונה, ובשני רכבים נוסעים, חצה צומת ברמזור אדום וכל זאת כשהוא בגילופין. לטענת התביעה, אין מנוס מלהטיל על הנאשם במקרה זה – מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח.
ב"כ הנאשם טען כי יש להקל עם עונשו של מרשו, זאת בשל הודייתו המוקדמת אשר חסכה זמן שיפוטי וגילו המבוגר – 50. בית המשפט עמד על חומרת העבירות המיוחסות לנאשם, כמו גם על גיליון התעבורתי המכביד (23 הרשעות קודמות). "אין זו פעם ראשונה שהנאשם נוהג בשכרות ובפעם זו עבר סדרת עבירות שכללו 3 תאונות", כתב השופט בגזר הדין, "העונש הראוי לעבירות אלו מאסר בפועל".