בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קבע, בפסק דין תקדימי, כי עובד אשר פוטר מרשות מקומית אחת, ולאחר שלוש שנים התחיל לעבוד ברשות מקומית אחרת, יוכל לאחד את שנות עבודתו על מנת ליצור רצף פנסיוני. מדובר בתביעתו של עורך דין אשר הועסק במשך כתשע שנים במועצה אזורית בתור מפקח במחלקות התכנון והבנייה, והתברואה. בעקבות סכסוך אשר נתגלע בין התובע לבין ראש המועצה, הפסיקה המועצה את עבודתו ברשות. פיטורים אלו זיכו את התובע בפיצויי פיטורים מלאים.
יש לכם שאלה?
פורום שיוויון הזדמנויות בעבודה
חרף עתירתו של התובע לבית הדין לעבודה, בבקשה לבטל את פיטוריו, נשארו אלו על כנם. התובע לא אמר נואש ופנה לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים. במקביל לניהול הליך ממושך בבית הדין הארצי, התקבל התובע לעבודה בעיריית אשדוד. הצדדים הסכימו למחיקת התביעה. כמו כן, בהסכמת הצדדים צוין כי התובע יהיה רשאי לבחון אפשרות של צירוף תקופת העבודה בשתי הרשויות המקומיות. אי לכך, התובע אכן ביקש לאחר את תקופות העבודה. המועצה בה עבד עובר לפיטוריו, דחתה את הבקשה.
התובע הגיש תביעה מחודשת בעניין זה לבית הדין לעבודה. המועצה ביקשה למחוק את התביעה אך בקשתה נדחתה (ערעור על כך נדחה גם בבית הדין הארצי). לטענת התובע, הזמן אשר עבר בין העבודות ברשויות המקומיות הקנה לו את האפשרות לשמור על רצף פנסיוני וזאת בהתאם להסכם העבודה הקיבוצי החל על הצדדים. המועצה טענה, לעומת זאת, כי לאחר שהתובע קיבל פיצויי פיטורים, מדובר בסיום של תקופת העסקתו ועל כן אין לאחד בין התקופה הראשונה לשנייה.
בית הדין לעבודה קבע כי יש לקבל את התביעה. השופטת, יעל אנגלברג, קבעה כי אכן התובע אינו יכול לשמור על רצף זכויותיו כאשר שולמו לו פיצויי פיטורים. עם זאת, עם השבת כספי הפיצויים, יוכל התובע לאחד את התקופות לכדי תקופה אחת לשם רציפות זכויות באפיק הפנסיוני.
עודכן ב: 03/08/2011