רע"א 8746/01 אהרון שרון נ' עיזבון המנוחה מרים שוורץ
עובדות המקרה:
בעקבות תביעה שהוגשה כנגד המבקש לבית-המשפט המחוזי בחיפה ניתן בבית-המשפט המחוזי פסק-דין אשר חייב את המבקש לשלם למשיב 1, עיזבון המנוחה מרים שוורץ ז"ל, סך של 2,606,001 ש"ח בצירוף הוצאות בסך 15,000 ש"ח.
המבקש הגיש ערעור על פסק-הדין לבית-המשפט העליון, וערעורו תלוי ועומד. משלא מילא המבקש אחר פסק-הדין, שביצועו לא עוכב, הגיש מנהל העיזבון לבית-המשפט המחוזי בחיפה בקשה להמציא למבקש התראת פשיטת רגל. במסגרת התנגדות להתראת פשיטת הרגל טען המבקש, שלא היה מיוצג, טענות שונות שנדחו על-ידי בית-המשפט המחוזי.
האם פסק דין שהוגש עליו ערעור הוא פסק דין חלוט לעניין התראת פשיטת רגל?
1. אם הוגש ערעור על פסק-הדין שעליו נסמכת התראת פשיטת הרגל, רשאי בית-המשפט לדחות את הבקשה לצו כינוס או לעכב את הדיון בה. ממילא נמצא כי בית-המשפט רשאי גם להורות – חרף הערעור שהוגש – על המשך הליכי פשיטת הרגל.
2. תכליתו של הליך פשיטת רגל היא להביא לגבייתו היעילה של חובו של החייב לנושהו, בהתחשב בהנחה – המלווה את החלטת הנושה לפתוח בהליכי פשיטת רגל חלף האפשרות העומדת בפניו להיזקק להליכי הוצאה לפועל לשם גביית חובו – כי החייב נקלע למצב של חדלות-פירעון.
לסיכום,
אם הוגש ערעור על פסק-הדין שעליו נסמכת התראת פשיטת הרגל, רשאי בית-המשפט לדחות את הבקשה לצו כינוס או לעכב את הדיון בה. ממילא נמצא כי בית-המשפט רשאי גם להורות – חרף הערעור שהוגש – על המשך הליכי פשיטת הרגל.