בתביעה שהוגשה לבית המשפט השלום בחיפה בתאריך 22.02.2010, תובעת מסעדה פופולרית מאזור הצפון מהטבח הראשי שלה לשעבר, פיצויים בגובה חצי מליון שקלים, בגין עוולות תרמית ורשלנות. הנתבע שימש במסעדה כטבח ראשי במשך תקופה של כשנתיים וחצי.


בכתב התביעה, נטען כי הנתבע נמנע, ביודעין, מהצגת מצב דברים אמיתי להנהלה לגבי הביקוש למנות שונות במסעדה וזאת תוך התעלמות מאחריותו כמנהל המטבח. נוסף על כך נטען כי חרג מחובת הזהירות המוטלת עליו כאשר התעצל לבצע את תפקידו.


מכתב התביעה עולה כי במהלך תקופת עבודתו, ובהיותו בעל תפקיד במשרת אמון, היה הנתבע אחראי על הרכב תפריטים, ניצול נבון של חומרי הגלם וניהול המטבח אל מול הנהלת המסעדה, כאשר למעשה, מתוקף תפקידו הוא שימש כסמכות המקצועית במטבח וכאיש הקשר היחיד בין המטבח לבעלי המסעדה.


על פי כתב התביעה, פעמים רבות פנו בעלי המסעדה לנתבע בנוגע לאפשרות הגשת ארוחת בוקר במשך כל שעות פעילותה (ולא רק בשעות הבוקר), וכן הכנסת מנת שקשוקה לתפריט.


בנוסף, על פי כתב התביעה, הנתבע הציג לבעלי המסעדה מצג שאיננו אמת לגבי הביקוש לאותן מנות לאחר שעות הצהריים, וזאת מתוך נימוקים כביכול כלכליים הבאים לטובת המסעדה.


בעלי המסעדה, להם לא היתה כל סיבה לחשוד בכוונותיו של הנתבע, השתכנעו לאור דבריו ונסיונו, וזאת לאחר שחזר על הצהרות אלה פעמים רבות.


לאחר כשנתיים וחצי סיים התובע את עבודתו במסעדה.


רק לאחר כניסתו לתפקיד של הטבח הראשי החדש נתברר לבעלי המסעדה מצב הדברים האמיתי; אותן ארוחות הבוקר בדיוק, אשר החלו, בהנחיית הטבח הראשי החדש, להיות מוגשות במשך כל היום וכן, מנת השקשוקה שהוכנסה לתפריט, זוכים להצלחה מסחררת והם בלבד מניבים למסעדה הכנסה של למעלה מ200,000 ש"ח מדי שנה,ובסך הכל סכום של 500,000 ₪! כלומר, רק מחדלו של הנתבע, כטבח ראשי, מנע מהמסעדה רווח משוער של כחצי מליון ₪ !!!


משכך, ולאחר שנוכחו הבעלים לגלות כי אותו עובד מעל באמונם ובחובותיו כלפיהם, בחרו למצות עימו את הדין והגישו נגדו, באמצעות באי כוחם ממשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, עמיר מזרחי ושות', תביעת פיצויים בגין הנזק הכלכלי שגרם להם בתקופת עבודתו.