התובע הועסק ע"י חברה אחרת כמנהל מטבח באחד מבסיסי צה"ל, בשנת 2011 זכתה חברה אחרת במכרז להפעלת המטבע והציעה לתובע להמשיך לעבוד אצלה בתנאי שכר גבוהים יותר ואולם לאחר כשלושה חודשים בלבד פיטרה אותו ללא שימוע כדין לדבריו, ועל כך החליט לתבוע אותה בבית הדין לעבודה.
יש לכם שאלה?
פורום שוויון הזדמנויות, אפליה ושימוע לפני פיטורין
פורום פיצויי פיטורין
התובע טוען כי הפיטורים נפלו עליו כרעם ביום בהיר. לדבריו הוא פוטר ללא הודעה מוקדמת, ללא שימוע כדין וכן ללא הודעה מראש על מועד שימוע שיאפשר לו להשמיע את טיעוניו שיכלו למנוע את הפיטורים
עוד נטען ע"י התובע כי המכתב הושלך אליו והוא נאלץ לאסוף אותו מהרצפה, דבר אשר גרם לו לעוגמת נפש. כמו כן התלונן התובע כי החברה ניצלה אותו על מנת לצלוח את תקופת הניסיון עם הצבא והרסה את עתידו בחברה השנייה בהבטחות שווא. עוד טען התובע כי החברה התעלמה ממצבו האישי הקשה, אב לשני ילדים, נשוי לנכה והם מצפים לתאומים. שהפיטורים פגעו אנושות במשפחתו.
הנתבעת טענה מנגד כי ובד בעייתי שגרם לתסיסה בין עובדי המטבח, נהג להיעדר מהמטבחים מבלי להחתים כרטיס נוכחות, התנהג בצורה לא ראויה לעובדיו ולא הסתדר עם אנשי הצבא.לכן פיטוריו היו מוצדקים. הנתבעת אף הביאה עדים מטעם הצבא אשר העידו על חוסר שביעות רצון מהעובד. כמו כן, נטען כי לתובע נערך שימוע כדין ומכתב הפיטורים ניתן לו באופן אישי ע"י מנהלו.
ואולם, עדותו של מנהלו הישיר של התובע סתרה את טענות הנתבעת. לטענתו, התבקש לערוך שימוע לתובע אך לא ידע כיצד עושים זאת. לדבריו, התקיימה שיחה עם התובע בה הושמעו הטענות נגדו וניתנה לו הזכות להגיב. אך לא הוזכר בה עניין הפיטורים. כמו כן המנהל העיד כי לא ידע על נסיבות חייו של התובע
בית המשפט: העובד פוטר שלא כדין ולכן יפוצה
בית המשפט קבע כי העובדות לפיהן מנהלו הישיר של התובע העיד שלא ידע כיצד לערוך שימוע והעובדה שהוא העיד כי לא ידע על נסיבותיו האישיות והמשפחתיות של התובע (שכן לו היה עורך שימוע כדין, היה התובע מספר לו) מראות כי הנתבעת פיטרה את התובע מבלי שנערך לו שימוע כדין, מבלי שנמסר לתובע כי נשקלת אפשרות סיום העסקתו, מבלי שפורטו בפניו הטענות שהועלו כנגדו, ומבלי שניתנה לו האפשרות להגיב ולהשמיע מלוא טענותיו בעניין.
בית המשפט הוסיף כי התנהלות הנתבעת, למעשה, מנעה מהתובע לנסות לתקן את דרכיו ולהמשיך בעבודה אותה ביצע לשביעות רצונה של המעסיקה הקודמת משך כ-7 שנים. אף שהוצע לו לעבוד בחברה הקודמת במקום אחר, פיתתה אותו המעסיקה הנוכחית להישאר ובכך נהגה בחוסר תום לב. לאור זאת, קבע בית המשפט כי על הנתבעת לשלם פיצויי פיטורים על סך 23,000 ₪ וכן 10,000 ₪ נוספים בגין עוגמת הנפש.