תע"א 12558-09


מושכלות ראשונים הן כי פיצויי פיטורים מחושבים באופן ראשוני על בסיס מכפלת המשכורת האחרונה בחודשי העבודה. עם זאת, פעמים רבות, ניטשות בין מעסיקים ומועסקים מחלוקות בנוגע לשיעור השכר האמיתי. זאת נוכח חלוקת השכר למרכיבים שונים כגון שעות נוספות, בונוסים, עמלות וכדומה. מהו אפוא משקלה של תוספת לילה שעתית במשכורתו של מתדלק בתחנת דלק? האם מדובר בחלק מהשכר הקובע לפיצויים, אם לאו? זוהי הסוגיה אשר הונחה במקרה דנן לפתחו של בית הדין לעבודה.

 

יש לכם שאלה?

פורום ייעוץ למעסיקים בעבודה
פורום הלנת שכר - זכויות עובדים בפירוק או סגירת עסק / חברה
פורום זכויות עובדים | התאגדות עובדים
פורום פיצויי פיטורין
פורום שוויון הזדמנויות, אפליה ושימוע לפני פיטורין


תקנה 1 לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), התשכ"ד-1964, קובעת כי בעת חישוב פיצויי פיטורים יש להביא בחשבון את שכר היסוד של העובד ביחד עם תוספת וותק, תוספת משפחה ותוספת יוקר. כמו כן, בחישוב פיצויי פיטורים נכללים גם תוספת מקצועית או תוספת מחלקתית. מעבר לכך, הדין קובע כי אם העובד קיבל במסגרת שכרו רכיב שלא היה מותנה בתנאי, יש להכליל את הרכיב הנ"ל בשכר הרגיל מבחינת פיצויי הפיטורים.


עבודה בלילה - האם שכר רגיל?


להלן דוגמא למחלוקת בנוגע לחישוב פיצויי פיטורים בין עובד בתחנת דלק למעסיקתו. עובדות המקרה היו כדלקמן. התובע הועסק במשך כ-12 שנים בתחנת דלק. יחסי העבודה הסתיימו בהתפטרות, אך המעסיק התחייב לשלם לעובד את מלוא פיצויי הפיטורים לפי חוק. בעוד התובע טען כי שכרו השעתי עמד על כ-26 שקלים, המעסיק טען כי מדובר היה בשכר של 21 שקלים לשעה בלבד.


הפער בין הצדדים נבע מכך שהתובע טען כי הוא עבד בעיקר בלילות, שם השכר השעתי עמד על 26 שקלים לשעה. לעומתו, המעסיק הסביר לבית הדין לעבודה כי עובדים המועסקים בלילה בתחנת הדלק זכאים לתוספת של 25% בגין עבודת לילה, וחישוב פיצויי הפיטורים צריך להיות ללא התוספת הנ"ל. מנהלת החשבונות של הנתבעת חיזקה את דבריו של המעסיק. דהיינו, לדבריה, שכר היסוד עמד על 21 שקלים לשעה, ואילו תוספת הלילה הייתה בשיעור של כ-5 שקלים בעבור כל שעת עבודה.


נטען כי מדובר בתוספת אשר נועדה לגלם בתוכה גם את העבודה בשעות נוספות וגם את העבודה בלילה. הדברים עלו גם מתלושי השכר של העובד לאורך השנים. בית הדין לעבודה בחן את המקרה וקבע כי למרות שעיקר עבודתו של התובע התבצעה בלילה, לא היה מדובר בשכר היסוד לצורך חישוב פיצויי הפיטורים.


רופאים העובדים בתורנות לילה, עבודה קבועה במשמרת כפולה


הלכה פסוקה היא כי תוספת לילה איננה כלולה בפיצויי פיטורים, וזאת גם כאשר העובד מועסק בעיקר בלילות. לדוגמא, בדב"ע מח/ 3-153 עירית תל אביב – חממי, פד"ע כ 232 (1989), בית הדין לעבודה קבע כי עובד אשר מועסק באופן קבוע במשמרת שנייה איננו זכאי בתוספת משמרות לצורך חישוב פיצויי פיטורים. דוגמא נוספת היה ניתן למצוא בפסק דין שניתן במסגרת תביעתם של רופאים אשר ביצעו במהלך תפקידם (בתור תורני חוץ) רק תורניות בלילות, בימי שישי, בשבתות ובחגים.


במילים אחרות, גם עובד אשר מועסק באופן קבוע בשעות נוספות, איננו זכאי כי פיצויי הפיטורים שלו יכללו את השעות הנוספות. במקרים כגון דא, כל אימת שרכיב התוספת היה תלוי בתנאי מצידו של העובד, הוא איננו חלק מהשכר הקובע לפיצויי פיטורים. שכרו ה"מוגדל" של התובע דכאן היה פועל יוצא של עבודתו בלילה והשתנה מדי חודש בחודשו.