עובדים רבים נפגעים מדי שנה בתאונות עבודה. לא אחת, מדובר בעובדי ייצור העובדים במפעלים גדולים. אין ספק כי העבודה עם מכונות וחומרים לוהטים עלולה להיות מסוכנת. אי לכך, קיימת גם אחריות מוגברת מצידו של המעסיק כלפי העובדים. דהיינו, במקרים של תאונת עבודה, ייתכן ותקום לעובד עילה לתביעה כנגד המעסיק. חשוב להדגיש כי המעסיק, למרות שהוא חייב כלפי העובדים בחובת זהירות, איננו מחויב בתשלום פיצויים באופן אוטומטי.
יש לכם שאלה?
פורום תאונת עבודה
פורום אובדן כושר עבודה
פורום תביעת ביטוח
פורום אחוזי נכות
פורום ייעוץ למעסיקים בעבודה
במקרים בהם מוגשת כנגד המעסיק תביעה בגין תאונת עבודה, העובד צריך להוכיח רשלנות מצד הנתבע. משמע, עליו להוכיח ראשית כי אכן נגרמה לו תאונת עבודה. לאחר מכן, העובד צריך להוכיח שתאונת העבודה הייתה יכולה להימנע אם המעסיק היה מקיים את המוטל עליו (לדוגמא, מקפיד על כללי הזהירות במפעל ודואג להוראות בטיחות ראויות). כמו כן, העובד צריך להוכיח קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לו לבין התאונה ורשלנות המעסיק.
במקרים בהם עובד נפגע בתאונת עבודה, והוא מעוניין להגיש את תביעתו כנגד המעסיק, מומלץ לפנות בהקדם לייעוץ משפטי. בניגוד לתפיסה הרווחת בקרב נפגעי עבודה רבים, לא מדובר בהליכים משפטיים פשוטים כלל וכלל. עורך דין העוסק בתחום יוכל לבחון את נסיבות המקרה ולעמוד על סיכויי התביעה העתידיים. כמו כן, לעיתים יהיה לעובד כדאי להגיע עם המעסיק להסכם פשרה אשר יביא לסיומם של ההליכים המשפטיים. להלן דוגמא למקרה כאמור.
פיצויים בסך 290,000 שקלים
מפעל המתכת אורדן בנתניה ישלם פיצויים בסך כ-290,000 שקלים לעובד ייצור אשר נפגע במהלך עבודתו. כך אושר במסגרת הסכם פשרה בין העובד למפעל. הסכם הפשרה קיבל תוקף של פסק דין בבית המשפט השלום בנתניה. מדובר בתאונה אשר התרחשה לפני כארבע שנים, בספטמבר 2008. העובד עסק ביום המדובר בתהליך יציקה של פלדה. לפתע, אירע פיצוץ במפעל ומתכת נוזלית לוהטת התפזרה לכל עבר על חלל בימת המוצרים. עובד הייצור, אשר עמד על הבימה, נפגע בכל חלקי גופו מנתזים מהמתכת הנוזלית. נתזים אלה גרמו לעובד לכוויות רבות. הוא פונה מהמקום לקופת חולים.
לאחר טיפול ראשוני, העובד הופנה לבית החולים "מאיר" בכפר סבא. היות ובבית החולים בכפר סבא לא פועלת מחלקה פלסטית, עובד הייצור הועבר לבית החולים "ביילינסון" בפתח תקווה. שם, הוא קיבל טיפול רפואי, עבר סדרה של בדיקות, ואובחן כי הוא סובל בחלקים נרחבים בגופו מכוויות בדרגה שנייה (בעורף, בגב, בצוואר, בראש, ברגל הימנית ובחזה). כמו כן, העובד סבל מכוויה בדרגה 3 באצבעו. העובד שוחרר לביתו רק לאחר שבועיים וזאת עם המלצה להמשך טיפולים ופיזיותרפיה. מאז התאונה, ועד היום, העובד סובל מדפורמציה, כאבים, ירידה בתחושה בכף היד והאצבעות, ומגבלה בטווח התנועות. נקבעה לו נכות צמיתה בשיעור של 20%.
לסיכום,
הסכמי פשרה בין עובדים ומעסיקיהם לאחר תאונות עבודה יכולים בהחלט לקבוע פיצויים משמעותיים לעובד. סכומי הפיצויים מהווים פועל יוצא של רשלנות המעסיק, אשם תורם מצידו של העובד, והיקף הנזק שנגרם לאחרון. מדובר בסוגיות משפטיות-רפואיות מורכבות אשר יש לבחון אותן לעומקן בעזרת ייעוץ משפטי מקצועי.