בית המשפט השלום בתל אביב קבע כי חברת עמידר לא תוכל לפנות אישה אשר פלשה לדירה וזאת כל אימת שלא תובטח לאחרונה קורת גג עד לאחרית ימיה. השופט ישי קורן, אשר בחן את התביעה לפינוי הפולשת שהוגשה לפני כחמש שנים, התנה את פינוייה של האישה באי השלכתה לרחוב.
יש לכם שאלה?
עובדות המקרה היו כדלקמן. הפולשת ובעלה המנוח נכנסו לדירה שלא כחוק לפני למעלה מ-60 שנה. כעבור כשנתיים, בני הזוג בנו בפינתו של המגרש צריף וכעבור כשש שנים נוספות נבנתה הדירה נשוא התובענה. בעלה של האישה נפטר בשנת 1972. בית המשפט קבע כי עמידר לא תוכל להביא לפינוייה של האישה ללא קורת גג, וזאת לאחר שבמשך עשרות שנים "הרשויות השונות המופקדות על ניהול מקרקעין היו מודעות לכך שהאישה ובעלה גרים במקום. כמו כן, הרשויות היו מודעות גם לבנייה שנעשתה על ידי בני הזוג בשנות ה-60 של המאה הקודמת". בית המשפט עמד על ההלכה הפסוקה הנוגעת לפינוי פולשים ועל החובה המוטלת על הרשויות ובתי המשפט להיאבק בתופעה זו. כמו כן, הודגש כי הנתבעת ובעלה פלשו למקום מבלי שניתן להם אישור לכך, ומבלי שהם קיבלו היתר לעניין זה לאורך השנים.
עם זאת, הודגש כי עסקינן באישה קשישה, בשנות ה-80 לחייה, ולא היה ניתן להתעלם מהניסיונות שלה ושל בעלה להסדיר את חוקיות המגורים. בנוסף, השופט קבע, כפי שצוין לעיל, כי הרשויות "עצמו עיניהן" מבני הזוג והתעלמו מהם לאורך שנים רבות.
"אין מקום לקבל את התביעה כפי שהוגשה, וזאת משום שהמשמעות של מהלך זה תוביל להשלכתה של אישה קשישה לרחוב", קבע השופט קורן, "אי לכך, מצאתי לנכון להתנות את פינויה של הפולשת הבלתי חוקית במציאת דירה חלופית עד לאחרית ימיה". נקבע כי עמידר תוכל לפנות את הפולשת לאחר שתימצא לה דירה חלופית, אם על ידי תשלום שכר דירה ואם על ידי הדיור הציבורי. כמו כן, נדחתה תביעתה של עמידר לחייב את הפולשת למקרקעין בתשלום דמי שימוש ראויים.