אחת המחלוקות העיקריות בסכסוך בין הרופאים לבין המדינה, אשר הסתיים בחתימה על הסכם קיבוצי בנובמבר האחרון, נגעה לסוגיית שעון הנוכחות בבתי החולים. חרף ההוראה הקבועה בהסכם הקיבוצי, אשר מחייבת את הרופאים להחתים שעון נוכחית, רופאים רבים בבתי החולים של שירותי בריאות כללית סירבו להחתים את השעונים. כללית פנתה בעניין לבית הדין לעבודה. בית הדין חייב את הרופאים לפעול בהתאם להסכם. דהיינו, להחתים את השעון.

 

יש לכם שאלה?

פורום זכויות מעסיקים

פורום חוזה עבודה

פורום זכויות עובדים


לפני כשנה פרץ סכסוך קשה בין המדינה ובין הרופאים ובמסגרתו שבתו האחרונים במשך 158 ימים. מדובר בשביתת הרופאים הארוכה ביותר בתולדות המדינה. הסכסוך הסתיים עם חתימה על הסכם קיבוצי חדש בנובמבר 2011. אחד הסעיפים מעוררי המחלוקת בהסכם הקיבוצי נגע לחיובם של הרופאים להחתים שעון נוכחות. מספר וועדי רופאים, אשר לא השלימו עם הוראות ההסכם, הגישו תביעות שונות לביטולו.

 

וועדי הרופאים טענו כי ההסתדרות הרפואית לא ייצגה אותם בצורה הוגנת. בעניין זה, הרופאים הפנו לחיובם לדווח על נוכחות בעבודה באמצעות שעון נוכחות או טלפון. לאור סירובם של רופאים רבים להחתים את שעון הנוכחות, כללית פנתה לבית הדין לעבודה.

 

הפרת ההסכם הקיבוצי - פעילות אירגונית אסורה


בית הדין קבע כי יש להעניק לכללית את הסעדים המבוקשים על ידה וזאת משום שעסקינן ב"סעדים שהינם בגדר מובן מאליו". עוד נקבע כי היות ונחתם בין הצדדים הסכם קיבוצי, והיות וההסכם הקיבוצי נרשם כדין ועמד בתוקפו, הרי שאין צורך בהצהרות שיפוטיות על מנת לחייב את קיומו.

 

בית הדין קבע כי אי החתמתו של שעון הנוכחות על ידי הרופאים היה "פעולה ארגונית אסורה" וזאת משום שניכר כי וועדי הרופאים עמדו מאחורי ההתנגדות הנחרצת. השופט מתח ביקורת על התנהלות הועדים והגדיר אותה "הפרת הוראות ההסכם אשר אינה מתקבלת על הדעת". בעקבות הצהרתם של הרופאים לקיים את אשר ייקבע בית הדין לעבודה, לא נקבעו סנקציות נוספות עליהם.