תמ"ש 7112-01-10

 

כיצד בית המשפט יכול לבחון את הכנסתו של אדם במסגרת תביעת מזונות המוגשת כנגדו עבור ילדיו, וזאת כאשר החייב במזונות טוען שהוא משתכר משכורת נמוכה ביותר. סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה בטבריה. מדובר בתביעת לתשלום מזונות ילדים אשר הוגשה על ידי אישה כנגד בעלה לשעבר עבור מזונותיהם של ארבעת ילדיהם.

 

יש לכם שאלה?

פורום מזונות

פורום בית דין רבני

פורום בית המשפט לענייני משפחה

פורום הסכם גירושין

 

האב טען כי שכרו עומד כיום על כ-3,400 שקלים בלבד. לטענתו, הוא הועסק בחברה ופוטר לאחרונה, ואי לכך חל פיחות של ממש בהשתכרותו. מנגד, האם טענה כי הכנסתו של האב גדולה יותר מהנטען על ידו, והוא עובד בעבודות שחורות שונות אשר אין עליהן דיווח ולא ניתן לעקוב אחריהן.


דפי הבנק כמלכודת דבש


הגבר הציג בפני בית המשפט תדפיסי בנק להוכחת טענותיו. עם זאת, תדפיסי הבנק היו בעוכריו. אכן, ניתן היה לראות כי עד למועד פיטוריו השתכר האב 4,400 שקלים בחודש, ולאחר מכן חל פיחות של ממש בשכרו וזה הועמד על 3,700 שקלים בלבד. זאת ועוד, האם לא הצליחה להוכיח כי אכן גרושה עובד ב"עבודות שחורות" ונהנה מהכנסה לא מדווחת. דפי החשבון אשר הוצגו בפני בית המשפט לא העידו על תקבולים אחרים זולת משכורתיו של התובע מעבודתו. עם זאת, בחינת רמת החיים של הנתבע לא אפשרה להתעלם מהחשד כי אכן ישנם כספים אשר אינם מדווחים כחוק.


האב הפקיד מדי חודש כ-300 שקלים לחסכון, שילם שכר דירה משמעותי (2,100 שקלים בחודש), החשבון הסלולארי החודשי שלו עמד על 450 שקלים בממוצע, והוצאותיו בכרטיס אשראי סבבו סביב 3,300 שקלים בחודש. דהיינו, האב הוציא מדי חודש כ-6,000 שקלים, לפני תשלום מזונות ילדיו, וזאת על בסיס משכורת של 3,700 שקלים בלבד.


"מכל אלה נובע כי הוצאותיו המוכחות של האב על פי טענותיו שלו מגיעות כדי כ-6,000 ש"ח וזאת עוד לפני תשלום מזונות ילדיו הקטינים. ניהול רמת חיים שכזו מתיישבת יותר עם טענות התובעת, כי לאב הכנסות נוספות זולת שכרו, בניגוד לנטען על ידו", נכתב בפסק הדין.
לאור רמת חייו המוכחת של האב, והוצאותיו החודשיות, בית המשפט קבע כי יש להעמיד את הכנסותיו לעניין המזונות על כ-6,000 שקלים בחודש. השופט, אסף זגורי, ציין גם כי הלכה פסוקה היא שאבות הנושאים במזונות ילדיהם נדרשים "למצות את כושר השתכרותם ולעבוד בעבודות אשר יניבו להם השתכרות בשיעור הדרוש לכך".