בשבוע שעבר הציגו מנהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת, נציבות שוויון ההזדמנויות במשרד, ומנהל משאבי אנוש, נתונים בפני שר התמ"ת, שלום שמחון, אשר לפיהם קיימים פערי שכר בין גברים לנשים במשרד. על פי הנתונים, גברים ונשים באותו וותק ותפקידים במשרד התמ"ת, מרוחקים אלה מאלה בפערים של לא פחות מ-31%. מקורם של הפערים, לפי הנטען, מצוי בתוספות כגון כוננויות, תוספות רכב, ושעות נוספות. בעוד הגברים במשרד התמ"ת משתכרים כ-12,100 שקלים ברוטו לחודש, שכרן של הנשים עומד על 9,250 שקלים ברוטו לחודש בלבד.

 

יש לכם שאלה?

פורום זכויות נשים בעבודה

פורום בית הדין לעבודה

פורום שוויון הזדמנויות בעבודה

 

שר התמ"ת, שלום שמחון, הודיע על הקמה של צוות מיוחד בראשותו של משה לביאן, סמנכ"ל מנהל משאבי אנוש בתמ"ת, אשר מטרתו הינה לבחון את הפערים המגדריים במשרד התמ"ת בין גברים ונשים מבחינת תנאי ההעסקה. בהודעה לעיתונות אשר נשלחה על ידי משרד התמ"ת נאמר כי המשרד פועל לשוויון בין נשים וגברים במשרד, והמלצות הצוות יונחו לפני השר עד סוף השנה הנוכחית. בשלב השני, נאמר בהודעה, יועברו המלצות הצוות ליישום במשרדי ממשלה נוספים (בכפוף להחלטת ממשלה בעניין).


"לא ייתכן שנציגי משרד התמ"ת ידברו תחת כל עץ רענן על החשיבות בשוויון מגדרי במשק, בעוד שלא נעשה בדק בית ראוי בתוך המשרד פנימה", מסרה עו"ד ציונה קניג-יאיר, נציבת שוויון ההזדמנויות בעבודה במשרד התמ"ת, "תקן זה תקן ואין כל סיבה לפערים מגדריים במשרד ממשלתי. האם בארזים נפלה שלהבת?", הוסיפה. שר התמ"ת הצטרף לדבריה של הנציבה ואמר כי "ראוי כי המשרד אשר בראשו אני עומד יהיה החלוץ בעניין זה וממנו ילמדו בסופו של היום גם משרדי הממשלה האחרים. באופן זה, הממשלה תהווה דוגמא עבור המגזר הפרטי, וביחד נפעל לצמצום פערים אלה".

 

ישראל - במקום טוב יחסית מבחינת מדינות ה-OECD


יש לציין כי ישראל איננה נמצאת במקום כה גרוע מבחינת הפערים המגדריים, ככל שהדברים נאמרים בהשוואה למדינות ה-OECD. במאי 2010 פרסם בנק ישראל נתונים לפיהם ישראל איננה מדינה בעלת מדיניות אפליה מובהקת בעניין זה. שכר הנשים בישראל עומד אמנם על 64% משכר הגברים, אך הממוצע במדינות ה-OECD עומד על שיעור של 50% בלבד. בראש רשימת השוויון עומדות, כצפוי, מדינות סקנדינביה – שבדיה ונורווגיה – אשר בהן הנשים מרוויחות 83% ו-77% (בהתאמה) משכר הגברים. במקסיקו ובטורקיה הפערים בין נשים לגברים הינם הגדולים ביותר. עובדת טורקיה מרוויחה בממוצע כ-35% מעובד טורקי, ועובדת מקסיקנית מסתפקת על פי רוב ב-39% בלבד משכרו של עובד מקסיקני.