גירושין עם ילדים קטינים אינם עניין פשוט כלל וכלל. מרבית משמרות הילדים נקבעות כאשר הורה אחד (בדרך כלל, האם) מוגדר כהורה משמורן, ואילו ההורה השני מקיים עם ילדיו הסדרי ראיה. כיצד ניתן להסדיר את הקשר בין ההורה שאינו משמורן, ובין ילדיו, כאשר ההורה המשמורן מעוניין להגר למדינה אחרת?
יש לכם שאלה?
במקרים בהם שני ההורים גרים בישראל, הסדרי הראיה נקבעים על פי רוב בדרך של פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני. ברור כי כאשר הילדים גרים בארץ אחרת, לא ניתן לקיים הסדרי ראייה בתדירות זו. להלן דוגמא לקביעת הסדרי ראייה לקטינה בת 9, אשר אמה המחזיקה בה קיבלה את אישור בית המשפט להגר לארצות הברית.
ביקורי הילדה בישראל - הילדה תבקר בישראל פעמיים בשנה. הביקור הראשון ימומן באופן מלא על ידי האם, ואילו הביקור השני ימומן באופן משותף על ידי שני ההורים – שווה בשווה. הביקורים ייקבעו לפי לוח החופשות של הקטינה במוסד הלימודים בו היא לומדת. כל ביקור בישראל ייארך עשרה ימים לפחות ובמהלך עשרה ימים אלו האב יהיה רשאי לבלות עם בתו שלושה ימים לכל הפחות. הביקורים יתואמו בין ההורים בכתב, עוד בטרם הקטינה תגיע לישראל. את הביקורים יקיימו האב ובתו בתיאום עם גורם ממרכז ת.ל.ם (רשת ארצית העוסקת בטיפול פסיכולוגי, אבחנה וייעוץ) ועלות המפגשים תהיה משותפת.
ביקורי האב בארצות הברית - במידה והאב יגיע לארצות הברית, ויימצא בעיר מגוריה של הקטינה, הוא יהיה רשאי להודיע לאם על כך ולקבל את הקטינה לביקורים עימו. הביקורים יערכו באזור המגורים של הקטינה, בנוכחות האם או מי מטעמה.
קשרים טלפוניים, קשרים אלקטרוניים - האב יהיה רשאי ליצור קשר טלפוני עם הקטינה, אחת לשבוע, כאשר הוא מתקשר למספר טלפון קווי בבית מגוריה של הקטינה. הטלפונים ייעשו בין השעות 18:00-20:00, לפי שעון ארצות הברית. בערבי חגי ישראל, תתקשר האם לאב ותאפשר לו לדבר עם הקטינה. במידה והאם לא תתקשר אל האב, רשאי האחרון להתקשר לקטינה בערבי החג ולשוחח עמה.
החלפת מכתבים ותמונות - ארבע פעמים בשנה, בכל ראשון לחודשים אוקטובר, יולי, אפריל וינואר, תשגר האם לאב מכתב ובו תצרף דיווחים בנוגע ללימודיה של הקטינה, מצבה הבריאותי, שלוש תמונות עדכניות ומכתב בכתב ידה של הקטינה. במידה והאב שולח לבתו הקטינה מכתבים, אלו ישלחו למקום מגוריה ומוטל על האם או מי מבני משפחתה להעבירם לקטינה.