ע"פ 1641/04 לוין נ' מ"י
בתאריך 1.5.98, נהג המערער ברכב מסוג פיאט אונו, ובהגיעו לעקומה שמאלה, איבד את השליטה על רכבו, סטה לימין ועלה על שפת המדרכה עם הגלגל הקדמי, חזר וסטה שמאלה, ולבסוף פגע ברכב שהגיע מהכיוון הנגדי.
כתוצאה מהתאונה נהרג מיכאל פרנקל ז"ל, אשר ישב במושב האחורי ברכבו של המערער, וכן נפצעו המערער עצמו ושלושה נוסעים נוספים שהיו עמו.
ביהמ"ש הרשיע את המערער בעבירת הריגה ו גזר בית המשפט למערער שנתיים וחצי מאסר, 18 חודשי מאסר על-תנאי, והוא נפסל מלהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של 15 שנים. המערער טוען כי נפלו פגמים בתהליך בדיקת הדם שנעשתה לו.
האם בדיקת השכרות נעשתה בהתאם למתווה של חוק החיפוש?
1. מיום שחוק החיפוש נכנס לתוקף, נשמט הבסיס הנורמטיבי לעריכתה של בדיקת השכרות על פי ההסדר אשר היה קבוע בתקנות התעבורה, למעט עילות הבדיקה שנקבעו בפקודה, ומאותו מועד ואילך ניתן היה לבצע בדיקה זו אך ורק על פי המתווה שנקבע בחוק החיפוש.
2. אחד מעקרונותיו של חוק החיפוש הוא כי יש להקדים ולקבל את הסכמת החשוד לעריכת חיפוש בגופו.
3. במקרה דנן, היתה עילה לבדיקת הדם, הואיל ובמערער, שהיה מעורב בתאונת דרכים, ניכרו סימני שכרות. יתרה מכך, המערער נתן את הסכמתו לבדיקת הדם, וגם ידע את מטרתה.
בנסיבותיו של מקרה זה אין להפריז במשקלם של כשלים לפיהם לא הוסברה למערער זכותו ולא ברור האם את ההחלטה לביצוע בדיקת דם קיבל קצין משטרה ולא שוטר רגיל, הואיל והתקיימו בו חלקם הארי של העקרונות אותם נועד להבטיח חוק החיפוש.
לסיכום,
במקרה דנן, אין להפריז במשקלם של כשלים שנפלו בבדיקה כיוון שהיתה עילה לבדיקת הדם והמערער נתן הסכמתו לביצוע הבדיקה.