מהו סכום הפיצויים ההולם בגין נזקי גוף עבור צעירה בשנות ה-20 לחייה, אשר בתחילת החודש החמישי להריונה נפצעה בתאונת דרכים אשר במהלכה התנגש ברכבה רכב אחר? בתביעה שהגישה הצעירה כנגד חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב באותו מועד, לא הייתה מחלוקת בעניין התאונה ובנוגע לחבותה של חברת הביטוח לשלם פיצויים, אלא רק בנוגע לנזקים שנגרמו לצעירה בעקבות התאונה ובגובה הפיצויים המגיעים לה.


בתביעה שנדונה לאחרונה בבית משפט השלום ברמלה, טענה האישה כי מאז התאונה היא סובלת מהגבלות ומכאבים בגב התחתון אשר משבשים את תפקודה היומיומי, ומקשים עליה לשבת לאורך זמן, להרים משקלים כבדים, לעלות ולרדת במדרגות ולבצע פעולות הקשורות במאמץ פיזי. חברת הביטוח טענה לעומתה כי לא נותרה לה נכות תפקודית כלל.


מומחה רפואי אשר מונה על ידי בית המשפט קבע כי שיעור נכותה הרפואית עומד על 2.5%, ואילו השופט קיבל את חוות דעתו ואף קבע כי שיעור נכותה התפקודית זהה לשיעור הנכות הרפואית. לאחר ששקל את גובה הנזק, ואת הנתונים האישיים של הצעירה, ובפרט את העובדה שהייתה בהריון בזמן התאונה, קבע השופט כי חברת הביטוח תפצה אותה בסכום של כ-44 אלף שקלים וכן תישא בהוצאות המשפט ושכר הטרחה בסך של כ-6,000 שקלים.


מאז התאונה סובלת האישה מכאב קל אך מתמשך, אשר פוגע בצורה קלה בלבד על יכולת התנועה והפעולה


הדיון המשפטי החל בבחינת מצבה הרפואי של הצעירה, אשר פונתה מאזור התאונה לבדיקה וטיפול בבית החולים. שם אובחנה עם חבלות שונות בחלקי גופה ולחץ בבטנה. באותו מועד, בשנת 2018, היא הייתה בשבוע ה-17 להריון. היא שוחררה לאחר כמה שעות לביתה, עם הלצות רפואיות לנוח, להשתמש במשככי כאבים ולהמשיך במעקב רפואי.


בית המשפט מינה אורתופד מומחה לבחינת מצבה היום, והוא קבע כי היא סובלת מכאב כרוני שאינו חמור ואינו משפיע כמעט בכלל על כושר הפעולה או כושר התעסוקה שלה. הוא קבע את נכותה הרפואית על שיעור של 2.5% בגין אותו כאב מתמשך, וכן הוסיף כי לא צפויה החמרה במצבה בעתיד, אם כי ייתכן שתזקק למשככי כאבים, רפואה משלימה וטיפולי פיזיותרפיה. השופט קיבל את חוות הדעת הרפואית, והעמיד את שיעור נכותה הרפואית של האישה על שיעור של 2.5%.


בכל הנוגע לנזק התפקודי שנותר לה בעקבות התאונה, הצדדים היו חלוקים. האישה טענה כי כאביה מגבילים אותה בביצוע פעולות שגרתיות ויומיומיות, כגון עלייה וירידה במדרגות, ישיבה ממושכת או הרמת משאות. חברת הביטוח טענה מנגד כי לא נותרה לה כל הגבלה תפקודית לאחר התאונה, וכי היא ממשיכה לעבוד בעסק העצמאי שלה בדיוק כפי שעבדה לפני התאונה.


השופט בחן את הטענות השונות, את תפקודה, השכלתה ואת שאר נסיבות העניין, וקבע כי שיעור נכותה התפקודית יהיה זהה לשיעור נכותה הרפואית ויעמוד על 2.5%.


הפסדי שכר ונזק לא ממוני: כיצד נקבע סכום הפיצויים בגין הנזקים שנגרמו לצעירה בתאונה?


לאחר קביעת שיעורי הנכות ובסיס השכר של התובעת, דן השופט בראשי הנזק השונים לצורך קביעת סכום הפיצויים בכל אחד מהם. בכל הנוגע להפסדי שכרה לעבר, התייחס השופט לכך שהיא שבה לעבודה מספר ימים לאחר התאונה, ולכך שעל פי חוות הדעת הרפואית, היא לא הייתה מסוגלת לעבוד כלל במשך שלושה ימים בעקבות הפגיעה. על כן נקבע כי היא זכאית לפיצויים על הפסדי שכר עבור שלושה ימים, בסכום של 734 שקלים.


בכל הנוגע לאובדן כושר השתכרותה של האישה, אשר עובדת כקוסמטיקאית עצמאית, התייחס השופט לכך שייתכן כי בעתיד תהיה לפגיעה השלכה על אפשרותה לעבוד, ולכן על סמך גילה, שיעור נכותה ונתונים אחרים, קבע השופט כי היא זכאית לפיצויים בסכום של 26 אלף שקלים עבור גריעה מכושר ההשתכרות.


עוד קבע השופט כי בגין הצורך בקבלת עזרה מקרובי משפחתה, תקבל הצעירה פיצויים בסכום גלובלי של 5,000 שקלים. 2,000 שקלים נוספים נקבעו לטובתה בעבור הוצאות רפואיות ונסיעות לבדיקות רפואיות.

 

יש לך שאלה?

פורום תאונות דרכים | פיצויים לנפגעי תאונות דרכים

 

כמו כן, מצא השופט לקבוע לאישה פיצוי בסכום של עשרת אלפים שקלים עבור נזק לא ממוני, בהתחשב בכלל הנסיבות ובעיקר בעובדה שהייתה בהריון בזמן התאונה. סכום הפיצויים הכולל נקבע על סך של 43,734 שקלים. מלבד זאת תשלם חברת הביטוח את הוצאות המשפט ושכר טרחת עורכי הדין בסכום של כ-6,000 שקלים.

 

ת"א 14248-01-20