פיטוריו של חייל מילואים
סקירה של המצב החוקי בנוגע למעמד חייל מילואים מול מעבידו
חוק חיילים משוחררים (החזרה לעבודה) תש"ט-1949 (להלן: "החוק") אוסר על מעביד לפטר עובד בשל שירותו במילואים, קריאתו לשירות מילואים או שירותו הצפוי בשירות מילואים, לרבות בשל תדירותו או משכו, ואם פיטרו - בטלים הפיטורים. בנוסף במידה ותקופת השירות עולה על יומיים, העובד יהיה מוגן מפני פיטורים הן בתקופת השירות והן בתקופה של 30 יום לאחר סיום השירות. מעביד אינו רשאי לפטר עובד, כאמור, אלא בהיתר מאת ועדת תעסוקה אשר תיתן את החלטתה, ככל הניתן, לאחר שתובא לפניה תגובת העובד. מעביד אשר עובר על הוראות החוק צפוי לקנס ולסנקציות נוספות כמפורט להלן:
באם תחליט וועדת התעסוקה כי המעביד פיטר את העובד בניגוד להוראות החוק, בסמכותה לצוות על חזרתו של העובד למקום העבודה, על מתן פיצויים לעובד בסכום השווה ל-5 פעמים שכר העבודה שקיבל או שהיה זכאי לקבל בעבור חודש העבודה שבסמוך לפני הפרת זכותו, או לצוות על פיצויים בסכום אחר לפי שיקול דעת הועדה. בנוסף, בסמכות ועדת התעסוקה ליתן צו לפיצויים בגין הנזק שנגרם לעובד בפועל עקב הפיטורים שלא כדין כאשר בהערכת הנזק שנגרם לתובע תשקול הועדה, בין השאר, הפסד שכר עבודה, נזקים כספיים אחרים עקב הפסד השכר בזמן שחלף ממועד הפרת הזכות וכן פגיעה בשמו הטוב או במוניטין של התובע ועגמת הנפש שנגרמה לתובע.
יודגש כי האמור לעיל מובא באופן כללי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך: