כאשר המוסד לביטוח לאומי דוחה תביעה להכרה באירוע כתאונת עבודה, יש להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה. תאונת עבודה מוגדרת בחוק הביטוח הלאומי כתאונה שאירעה תוך כדי ועקב העבודה.
הכלל הרווח בפסיקת בתי הדין לעבודה הוא כי בדרך כלל יש לייחס משקל רב לחוות דעת המומחה מטעם בית הדין, זאת מטעם שהאובייקטיביות של המומחה מטעם בית הדין גדולה יותר ועולה על זו של מומחים מטעם הצדדים.
כך גם במקרה שלפנינו, שבו נדונה תביעה להכרה באירוע מוחי אשר אירע כ-15 דקות לאחר פעילות מאומצת שביצע התובע במהלך עבודתו. על פי הראיות שהובאו בפני בית הדין לעבודה, פעילות מאומצת זו היתה חריגה והתרחשה לעיתים רחוקות בעבודתו של התובע.
במהלך הדיון מונה מומחה מטעם בית הדין, אשר בקבע בחוות דעתו כי אלמלא האירוע החריג, האירוע המוחי היה מתרחש מאוחר יותר, וזאת נוכח גורמי סיכון קיימים אצל התובע. במילים אחרות, וכפי שקבע בית הדין "האירוע בעבודה "זירז" את קרות האירוע המוחי אצל התובע".
במקרה זה בית הדין יישם את הכלל הנ"ל, ועל סמך קביעת המומחה ביחד עם סמיכות הזמנים בין המאמץ החריג לאירוע המוחי, פסק כי יש להכיר באירוע כפגיעה בעבודה:
"במקרה שבפנינו התובע לקה באירוע המוחי כ-15 דקות לאחר שחזר מהעבודה המאומצת בלב ים, נתון אשר יש בו לחזק את קביעתנו בדבר קיומו של קשר סיבתי בין האירוע החריג לאוטם בו לקה התובע. אמנם, סמיכות הזמנים בין האירוע החריג לקרות האוטם אינה פרמטר יחיד אשר די בו בכדי לבסס קיומו של קשר סיבתי; אך הסמיכות במקרה שבפנינו מוסיפה נדבך נוסף לאמור בחוות דעתו של המומחה, ויחד הם מובילים למסקנה בדבר קיומו של קשר סיבתי בין האירוע החריג לבין האירוע המוחי של התובע."
(ב"ל (ב"ש) 1452-08)
עודכן ב: 09/08/2010