ישנם מקרים, בהם לאחר שבית המשפט נתן פסק דין, אחד מהצדדים מבקש את ביטולו מעילות שונות כגון, מתן פסק דין במעמד צד אחד. את בקשת הביטול יש להגיש סמוך ככל האפשר למועד בו ניתן פסק הדין המקורי ולאחר הגשת הבקשה, בית המשפט דן בה. להלן דוגמא.


יש לך שאלה?
פורום תביעה אזרחית

 

במקרה זה, הוגשה לבית המשפט בקשה לביטול פסק דין. בקשת הביטול הוגשה בחלוף 4.5 חודשים מיום מתן פסק הדין, למרות שהצדדים נתנו הסכמתם לכך עוד קודם לכן. כלומר, הצדדים הסכימו לפנות לבית המשפט ולבקש את ביטול פסק הדין במועד מוקדם יותר.


דיון בפני רשם


הדיון בבקשה נערך בפני רשם ולא בפני שופט. רשם הוא בעל תפקיד שהוסמך להכריע בסוגיות משפטיות שונות, אך לא מונה כשופט. הרשם נדרש להיות בעל השכלה משפטית והוא כשיר להתמנות לתפקיד זה אם הוא שופט, או יכול להתמנות לשופט בית משפט השלום. עם זאת, סמכויות הרשם אינן כסמכויות השופט, והראשון מוגבל יותר בתפקידו.

 

כך או כך, הרשם הביע תמיהה באשר לעובדה שהמבקשת פנתה לבית המשפט בבקשת ביטול רק בחלוף 4.5 חודשים מיום מתן פסק הדין המקורי. בנוסף, הובעה תמיהה באשר לטענתה של המבקשת אודות חוסר יכולת לחבר את המשיבה לשירותי הסלולר שסופקו על ידי הראשונה. בסופו של דבר, הרשם קיבל את הבקשה לביטול פסק דין, אך הציב לכך מספר תנאים.

 

להלן התנאים: ראשית, התביעה החדשה שהוגשה בגין הסכסוך בין הצדדים הועברה למסלול של סדר דין מהיר. שנית, למבקשת ניתנה רשות להתגונן בפני התביעה ותצהירה שניתן קודם לכן, הוכר ככתב הגנה. שלישית, הרשם קבע שבמידה והמבקשת תאחר במילוי אחת מההחלטות השיפוטיות שינתנו במסגרת ההליך המהיר, היא תשלם הוצאות בסך 2,000 ₪ למדינה ו-2,000 ₪ למשיבה.