סכסוכים משפטיים רבים נפתרים מחוץ לכותלי בית המשפט, הן באמצעות גישור והן באמצעות פשרה. השופטים מעודדים שימוש בכלים אלו מאחר ובצורה זו, הצדדים יכולים לסיים את הסכסוך ביניהם בצורה יעילה ומהירה יותר. בנוסף, הסדרים אלו פותרים את בית המשפט מלדון בתיק לגופו של עניין ובכך, נחסך זמן שיפוטי יקר מפז.
עם זאת, בסופו של תהליך הפשרה, בית המשפט נדרש לאשר את ההסכם ובכך להעניק לו תוקף של פסק דין, המחייב את שני הצדדים. במרבית המקרים, בתי המשפט מקבלים את ההסכם ואף לא מפרטים את תוכנו במסגרת פסק הדין המאשר. כאמור, סכסוכים רבים נפתרים על דרך הפשרה ופסק הדין דנא הוא רק דוגמא אחת מיני רבות.
יש לך שאלה?
פורום קניין רוחני
פורום גישור ובוררות
פורום סימן מסחרי
במקרה זה, בית המשפט המחוזי בחיפה אישר הסכם פשרה שגובש בין המרכז הארצי לבחינות והערכה ובין סניף של רשת מכונים שעסקה במתן קורסי הכנה לבחינה הפסיכומטרית בשפה הערבית.
עובדות המקרה
על פי עובדות המקרה, התובעת, עמותה ללא כוונת רווח הנקראת "המרכז הארצי לבחינות והערכה", נוסדה בשנת 1981 על ידי ועד ראשי האוניברסיטאות בישראל. זאת במטרה לטפל במרוכז בבחינות הכניסה למועמדים לאוניברסיטה. בין תפקידי העמותה ניתן למנות הגייה, ניסוח ובניית שאלות המרכיבות את הבחינה הפסיכומטרית אותה מבצעים המועמדים לאוניברסיטאות.
הלכה למעשה, התובעת הגיש תביעה בגין הפרת זכויות יוצרים נגד סניף רשת המכונים, לרבות מנהל הסניף. עילות תביעה היו הפרת זכויות יוצרים וזכויות חוזיות ועשיית עושר ולא במשפט. זאת לאחר שבמסגרת קורסי ההכנה, הנתבעים העתיקו פריטים מוגנים שנהגו על ידי התובעת, מבלי לקבל לכך רשות. לטענת התובעת, העתקה זו פגעה בזכויות היוצרים ובמוניטין שלה. מנגד, הנתבעים הכחישו את שיוחס להם.
כאמור, בסופו של דבר, התיק נפתר מחוץ לכותלי בית המשפט עת הצדדים הגיעו לפשרה. הסכם זה אושר על ידי בית המשפט, ובכך, קיבל תוקף של פסק דין שחייב את שני הצדדים.
עודכן ב: 04/11/2012