על פי תקנה 41 לתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961, נהג רכב יבצע פנייה ימינה או שמאלה במהלך הנסיעה רק כאשר ניתן לבצעה בבטחה ומבלי להפריע לתנועה, או לסכן אדם ורכוש. אולם, מדי יום נהגים מבצעים פניות מבלי לתת תשומת לב מספקת לדרך ולא פעם, התנהגותם גורמת נזק לרכוש ולחיי אחרים. מרבית כלי הרכב שנפגעים מביצוע פניות אלו, ללא תשומת לב, הינם אופנועים וקטנועים. שכן, מדובר בכלי רכב קטן, שמתמרן בין המכוניות בכביש ולא פעם, זיהויו בכביש מתרחש מאוחר מדי.

 

יש לכם שאלה?

פורום תעבורה

פורום תאונות אופנוע

 

כלומר, בשל גודלו של האופנוע, הנראות שלו נמוכה יותר ונהג הרכב לא מבחין בו בטרם ביצוע עבירת התנועה. לא זו אף זו, כאשר אופנוע מעורב בתאונת דרכים, עלול להיגרם לנהג נזק קשה לאור העובדה שהוא לא מוגן מפני הפגיעה כמו נהג המכונית. דוגמא לגזר דין שהוטל על נהג שהיה מעורב בתאונה עם אופנוע, והיא נגרמה עקב חוסר תשומת ליבו, ניתן לראות בפסק הדין דנא.


במקרה זה, נגזר דינו של נאשם שהורשע על סמך הודאתו בעבירה של סטייה שלא בבטחה וגרם תאונת דרכים. על פי כתב האישום, הנאשם נהג באחד מרחובות העיר רמת גן, ולא נתן מספיק תשומת לב לתנאי הדרך. כאשר הוא פנה שמאלה, הוא חסם את הקטנוע שהיה משמאלו והתנגש בו. כתוצאה מהתאונה, רוכב הקטנוע נפצע באופן קשה וסבל משברים בלסת ובפה. כאמור, הנאשם הודה במעשים שיוחסו לו והורשע בעבירות שפורטו לעיל. אז, נשמעו הטיעונים לעונש.


טיעוני הצדדים


התביעה הדגישה את התנהגותו של הנאשם, ואת התוצאות הקשות של מעשיו. לטענתה, לאור אלו, היה על בית המשפט לפסול את רישיון הנאשם למשך תקופה ארוכה ולחייבו בתשלום קנס. בנוסף, התביעה ביקשה להורות על פסילה על תנאי של רישיון הנאשם למשך תקופה.
מנגד, בא כוחו של הנאשם הדגיש את תכונותיו הטובות וכישרונו. קרי, את העובדה שהנאשם היה אדם חיובי.


החלטה


השופט הבהיר כי התנהגותו של הנאשם הייתה חמורה ובאה לידי ביטוי בנהיגה לא זהירה. בנוסף, ההתנהגות הובילה לפציעתו הקשה של רוכב הקטנוע. לדעת השופט, חומרת כתב האישום עלתה בקנה אחד עם ההתנהגות. עם זאת, השופט התרשם כי הנאשם היה אדם נורמטיבי, שעתידו היה עוד לפניו ושיקול זה נזקף לזכותו. בסופו של יום, השופט דן את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,000 ₪. בנוסף, רישיון הנהיגה של הנאשם נפסל לתקופה של 11 חודשים בפועל וחמישה חודשים על תנאי.

 


עודכן ב: 04/11/2012